VAD VI KAN ERBJUDA

VAD VI KAN ERBJUDA

YKI erbjuder skräddarsydda kurser och utbildningar för föräldrar, pedagoger och förskolor.

 

Vår önskan är att det ska påverka, uppmuntra och stimulerat föräldrar och förskollärare hur de kan utveckla språkaktiviteter med barn och föräldrar med annat modersmål än svenska.

 

En stimulerande språkmiljö, är definitivt en förutsättning för att mer avancerade språk färdigheter ska kunna utvecklas. Vi vill därför tillsmannans med förskolor, föreningar och organisationer bygga upp familj och resurscenter. Vi vill träffa mötesplatser där familjen kan mötas.

 

Vi vänder oss till barn, föräldrar, föreningar, förskolor, kommuner och beslutsfattare på olika nivåer Vi kan på olika sätt presentera och informera om kontextmetoden och om modersmålet och den kulturella identiteten.

 

Vi erbjuder föräldrar skräddarsydda kurser och informationsträffar. 15 föräldrar som representerar olika modersmål har deltagit YKI ledarutbildning. De kan utbilda andra föräldrar i kontextmetoden och modersmålets betydelse. De representerar språkgrupperna, arabiska, ibo, kurdiska, somaliska, spanska, tigrinja och engelska. Utbildningen kan fås även på svenska av föräldrarna och YKI personal.

 

Vi kan även besöka förskolor, föreningar och myndigheter, migrationsverket för presentation och ge tips och ideer hur de kan använda kontextmetoden och hur de kan involvera föräldrarna och barn med annat modersmål än svenska på deras förskola.

 

Föreningar och förskolor kan bli medlemmar i YKI nätverk. De får då del av YKI digitala plattform där vi kan erbjuda tjänster, språkmaterial och läromedel.

 

Vår önskan är att bilda kommunala nätverk där vi tillsammans utformar ett bärkraftigt program som förebygger utanförskap och segregation och som bygger upp föräldrars och barns identitet